Stridii cu sampanie

Printeaza

Stridii cu sampanie

Stridii cu sampanie

Ingrediente:

  • 8 stridii
  • 3 linguri de pes­met fin
  • 75 g unt nesărat
  • două linguri de şampanie
  • doi căţei de usturoi
  • două fire de ceapă verde
  • parmezan
  • sare
  • piper roşu
  • piper verde
  • două lămâi
  • 3 fire de pătrunjel
  • Preparare:

Stridiile spălate se deschid şi se pun pe o farfurie. Se taie o lămâie în jumătate şi se stoarce sucul peste stridii. Ceapa verde şi usturoiul se toacă mărunt, se amestecă bine cu sare şi piper verde măcinat.

Intr-o tigaie încinsă se topeşte untul, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă pesmetul, şampania şi piperul roşu. Se amestecă totul, se prăjeşte câteva minute, se ia tigaia de pe foc şi se adaugă parmezanul.

Se lasă la răcit, apoi se pune din com­poziţie peste stridii. Se aşază stridiile într-o tavă şi se introduce în cuptor.

Se ţin în cuptor timp de 12-15 minute, apoi se scot şi se servesc. Se ornează cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat.

Stridii cu sampanie

Stridii cu sampanie.jpg

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Asta e ceva ….foarte, foarte bun

  2. Ah, ce bine arata. Imi plac stridiile. Sa incerc sa gatesc si eu stridii cu sampanie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.