Gogoşari cu orez
PrinteazaGogoşari cu orez
Ingrediente:
- 50 gogoşari
- 250 g orez
- 4,5 kg roşii
- 1 păhărel oţet
- 2-3 foi de dafin
- căteva boabe ienibahar
- sare
- zahăr (după gust)
- 3/4 pahar ulei
- 1 vîrf cuţit acid salicilic
Mod de preparare:
Gogoşari cu orez: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar, sare şi zahăr pentru gust.
În bulionul astfel preparat se pun gogoşarii tăiaţi sferturi şi scuturaţi de seminţe, se lasă să dea 2-3 clocote şi se iau de pe foc.
Se adaugă orezul fiert dinainte în apă, uleiul şi un vîrf de cuţit de acid salicilic. Se amestecă uşor şi se pune la borcane mici (500 g).
Borcanele nu se umplu, ci se lasă un spaţiu liber de două degete. Se leagă cu celofan pus în două şi se fierb în baie de apă, 20 min din momentul cînd începe fierberea.
Se lasă să se răcească în apă, apoi se păstrează la rece.
Iarna se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!