Ciorba de loboda cu ciolan afumat
PrinteazaCiorba de loboda cu ciolan afumat din: ciolan afumat, loboda rosie, ceapa verde, morcov, radacina de patrunjel, telina, orez, untdelemn, faina, smantana, lamaie, leustean verde.
- 1 ciolan afumat (circa 500 g)
- 5 legaturi loboda rosie
- 3 legaturi ceapa verde
- 1 morcov de dimensiune medie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 linguri orez
- 1 lingura untdelemn
- 1 lingura faina
- 150 g smantana
- 1 lamaie
- 1 legatura leustean verde
Mod de preparare:
Fierbi ciolanul la foe mediu, in 3 1/2 litri de apa usor sarata. Intre timp, cureti legume-le, le speli si le tai marunt. Speli loboda, o cureti de tulpini si o tai in fasii. Cand carnea se desprinde de os, strecori supa si tai carnea in cubulete, indepartand osul.
Pui la fiert legumele, carnea si orezul, in supa obtinuta. Incalzesti uleiul intr-o tigaie, presari faina si amesteci energic, pana se ingroasa. Subtiezi sosul treptat, cu 150 ml supa, dupa care adaugi smantana.
Acresti ciorba cu zeama de lamaie si o sarezi dupa gust. Stingi focul si presari leusteanul verde tocat marunt. Acoperi oala cu un capac si servesti ciorba dupa 10 minute.
Ciorba de loboda cu ciolan afumat
Pofta buna!
Pacat ca nu mai este loboda, pe vremea asta nu mai exista loboda, pacat ca era o nebunie ciorba de loboda. mai ales daca pui si putina carnita in ea