Conopidă cu usturoi

Printeaza

Conopidă cu usturoi

Ingrediente: Conopidă cu usturoi

  • o conopidă
  • două cepe
  • două linguriţe de bulion
  • trei căţei de usturoi
  • sarea
  • piperul
  • pătrunjel

Preparare:

Se alege o conopidă mai mare, de culoare albă şi care să nu fie vătămată. Se curăţă de frunze şi se desface în bucheţele. Pentru a se curăţa mai bine, se poate lăsa într-un vas cu apă rece timp de o jumătate de oră.

In continuare, se fierb bucheţelele de conopidă într-un vas cu apă clo­cotită în care s-a adăugat şi sare. In timpul acesta se curăţă şi se spală două cepe, apoi se călesc într-o tigaie cu ulei încins până când capătă o fru­moasă culoare aurie.

Se pune bulionul, aproximativ două linguriţe, şi se adaugă puţin din apa în care a fiert conopida. Când a început să dea în clocot, se pun bucheţelele de conopidă, trei căţei de usturoi tăiaţi în felioare, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă foarte bine şi se lasă să dea câteva clocote. La sfârşit se adaugă pătrunjel.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Salata de conopida cu usturoi e preferata mea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.