Aluat crocant de pizza din: drojdie uscata, apa calda, faina alba, faina de porumb, sare si ulei de masline. Ingrediente blat: 1 lingurita cu varf de drojdie uscata 3/4 cana de apa calda(nu fierbinte) 2 cani de faina alba 1/4 cana de faina de porumb un pic de sare 2 linguri de ulei de masline […]
Aluat simplu fara drojdie
PrinteazaAluat simplu fara drojdie din: faina, galbenusuri, apa, sare.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 pahar apă
- sare
Mod de preparare:
Aluat fara drojdie: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu cuţitul.
Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu vîrful degetelor.
Apoi frămîntăm aluatul cu mîinile pînă ce nu se mai întinde şi nu se mai distinge culoarea gălbenuşurilor.
Acest aluat se poate întrebuinţa la tăiţei, colţunaşi etc.
Pofta buna!
Pizza cu aluat de branza – usor de preparat
Pizza cu aluat de branza din: margarina, branza de vaci, telemea, faina, praf de copt, zeama de lamaie, oua, marar, suc de rosii, mezeluri si cascaval. Pizza cu salam, ardei iute si oregano Pizza cu branza brie Pizza cu branza de capra si sos pesto Ingrediente: 1 pachet de margarina 300 g branza de […]
Aluat dospit – usor de preparat
Aluat dospit din: faina, drojdie, zahar, apa calduta, sare si ulei. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie 1 lingura zahar 1/4 litru apa calduta 1 lingurita sare 2 linguri ulei Mod de preparare : Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald […]