Tocana de miel cu marar si masline
PrinteazaTocana de miel cu marar si masline din: carne de miel, sofran, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, spanac, telina, ceapa verde, masline verzi, mazare, marar, supa de vita, ceapa.
- 2.5 kg carne de miel
- 1 lingurita de sofran
- 1/2 de cana de ulei de masline
- piper
- sare
- 2 linguri de suc de lamaie
- 700 g spanac
- 2 fire de telina
- 8 cepe verzi
- 250 g masline verzi
- 1/2 de cana de mazare
- cateva fire de marar
- o cana de supa de vita
- 2 cepe
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei incins se calesc cubuletele de carne de miel si ceapa tocata. Se presara sofran, piper si sare, apoi se toarna supa de vita si sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba inabusit un sfert de ora.
Separat, in alta tigaie, se pun spanacul, frunzele de telina si partile albe ale cepelor verzi, fara sa se adauge apa. Se lasa pana se inmoaie, se toarna ulei si se mai tine 5 minute pe foc. Se pune totul peste carne si se adauga mazarea, mararul tocat si uleiul.
Se lasa la inabusit, la foc mic, pana cand carnea si mazarea s-au inmuiat.
Tocana de miel cu marar si masline
Pofta buna!