Ciorbita de miel cu macris

Printeaza

Ciorbita de miel cu macris din: cap de miel, coada de miel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, macris, faina, ou, smantana, marar verde, ou, smantana, marar verde, patrunjel verde, zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorbita de miel cu macris

  • 1 cap de miel
  • coada de miel
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 5-6 gramajoare de macris
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 400-500 ml smantana
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare:

Cureti de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape o sa faci ciorbita. Pui oasele la fiert in 3 l de apa cu sare.

Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, adaugi zarzavatul dat pe razatoarea mare. Tai ceapa cubulete. Cand zarzavatul e fiert, adaugi verdeata pregatita astfel: cureti macrisul, ii rupi coditele si il speli in mai multe ape.

Pui verdeata in oala si lasi sa mai dea un clocot cu celelalte ingrediente, intr-un castronel pregatesti un preparat din 2 linguri de faina pe care o dezlegi cu 2 linguri de apa rece.

Bati bine oul si il amesteci cu smantana. Torni compozitia in oala si lasi sa dea ultimul clocot. Deasupra pui patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.