Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză
PrinteazaBorş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză
- 2-3 morcovi
- 2 ardei
- 1 roşie
- 2 cepe
- 1 ceaşcă orez
- 200 ml bors
- condimente Maggi
Ingrediente perişoare:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 2 linguri griş
- 2 linguri brânză de vaci
- 1 legătură mărar verde
- 1 ceapă
- cimbru
- piper
- 1 legătură leuştean verde
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai morcovii pe râzătoare, tai ceapa şi ardeii mărunt. Le pui la fiert cu orezul spălat şi scurs şi adaugi 1 lingură de condiment.
Cât timp fierb legumele, pregăteşti perişoarele astfel: cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoarec cu ochiuri mici, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai cât mai mărunt, o amesteci cu dovleceii presaţi bine, brânza de vaci, mărarul tocat, grisul şi ouăle.
După ce au fiert legumele, pui roşia dată pe râzătoare, mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi borşul fiert separat. Faci focul mic şi adaugi perişoarele. Laşi să fiartă pe foc domol şi după 10 minute potriveşti de gust cu piper şi cimbru.
La masă o aduci presărată cu leuştean mărunt tocat şi ardei iute, pentru cei care mănâncă.
Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
Poftă bună!