Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză

Printeaza

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză

Ingrediente:Bors de legume cu perisoare din dovlecei si brânza

  • 2-3 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 roşie
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă orez
  • 200 ml bors
  • condimente Maggi

Ingrediente perişoare:

  • 2 dovlecei
  • 2 ouă
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri brânză de vaci
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 ceapă
  • cimbru
  • piper
  • 1 legătură leuştean verde

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai morcovii pe râzătoare, tai ceapa şi ardeii mărunt. Le pui la fiert cu orezul spălat şi scurs şi adaugi 1 lingură de condiment.

Cât timp fierb legumele, pregăteşti perişoarele astfel: cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoarec cu ochiuri mici, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai cât mai mărunt, o amesteci cu dovleceii presaţi bine, brânza de vaci, mărarul tocat, grisul şi ouăle.

După ce au fiert legumele, pui roşia dată pe râzătoare, mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi borşul fiert separat. Faci focul mic şi adaugi perişoarele. Laşi să fiartă pe foc domol şi după 10 minute potriveşti de gust cu piper şi cimbru.

La masă o aduci presărată cu leuştean mărunt tocat şi ardei iute, pentru cei care mănâncă.

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză

Bors de legume cu perisoare din dovlecei si brânza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.