Chiftelute de pui in sos de ananas
PrinteazaChiftelute de pui in sos de ananas din: carne de pui, faina, scortisoara, ou, sos de soia, ghimbir, sare, piper, compot de ananas, sos de soia, amidon, ghimbir, zahar brun, otet balsamic.
- 500 g carne de pui tocata
- 2 linguri faina
- un praf de scortisoara
- 1 ou
- 2 linguri sos de soia
- putin ghimbir
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 1 cutie compot de ananas
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura amidon
- putin ghimbir
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Amesteci carnea de pui cu faina, scortisoara, oul, sosul de soia si putin ghimbir proasapt ras. Potrivesti gustul de sare şi piper. Amesteci bine, sa se incorporeze totul si obtii astfel compozitia pentru chiftelute.
Modelezi chiftelute cu mainile umede, le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dai la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.Pregatesti sosul, incingi o tigaie adanca, pui zeama de la ananas si zaharul brun si lasi pana cand zaharul este topit.
Pui amidonul si amesteci incontinuu, pana cand acesta se dizolva, apoi adaugi chiftelutele, ananasul cubulete si restul ingredientelor. Lasi pe foc pana cand totul se caramelizeaza putin. Servesti cu o garnitura la alegere.
Chiftelute de pui in sos de ananas
Pofta buna!