Sufleu de caise (varianta)
PrinteazaSufleu de caise
- 300 g caise
- 300 g zahăr
- 6 albuşuri
Mod de preparare:
Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr.
Dacă marmelada este prea moale, o punem la foc să mai scadă. Batem albuşurile spumă. Le amestecăm cu marmelada rece. Batem totul, repede şi bine.
Ungem gros cu unt, mai ales la fund, un vas rezistent la foc şi punem compoziţia, din care am păstrat 2-3 linguri. Punem într-un cornet de hîrtie sau într-un săculeţ de pînză compoziţia păstrată şi garnisim sufleul după plac.
Presărăm puţin zahăr pisat. Dăm vasul la cuptor potrivit. In 30-40 minute sufleul este gata. îl servim imediat.
Pofta buna!