Salata din urechi de porc
PrinteazaSalata din urechi de porc din: urechi de porc, frunze de salata, cartofi, ceapa, morcov, rosii uscate, fistic, apa, otet, ulei de masline, sare, boabe de piper, foi de dafin, frunze de arpagic.
- 2 urechi de porc
- 150 g frunze de salata
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- rosii uscate
- 40 g fistic
- apa
- otet
- ulei de masline
- sare
- 10 boabe de piper
- foi de dafin
- frunze de arpagic
Mod de preparare:
Cureti urechile de porc, apoi le speli bine. Le pui la fiert cu boabele de piper, foile de dafin si o ceapa taiata in doua. Rosiile uscate le tai cubulete, apoi le pui la macerat in amestecul de ulei, otet si sare.
Dupa ce urechile sunt fierte, le strecori, le tai in fasii mai late si le asezi intr-o tava, pe care o dai la cuptor pentru 10 minute.
Pui cartofii la fiert in coaja, apoi ii cureti si ii tai in patru. Fierbi morcovul si il tai rondele.
Rupi frunzele de salata spalata, le asezi pe un platou, peste care vine stratul de cartofi si morcovi presarati cu putina sare si fistic. Ii stropesti cu marinata, presari frunze de patrunjel si arpagic tocate.
Deasupra asezi feliile de urechi rumenite la cuptor.
Pofta buna!