Plezir
PrinteazaPlezir
- 3 ouă
- 100 g făină
- 50 g migdale sau nuci
- zahăr pudră
- ceară de albine
- glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită rară.
Incălzim tava, o ungem subţire cu ceară de albine, apoi o lăsăm sa se răcească. Luăm cîte o linguriţă din compoziţie (dar nu plină), turnăm pe tavă şi netezim cu dosul linguriţei, făcînd o mică rondelă cu diametrul de 7 -8 cm şi subţire cît o muchie cie cuţit. Procedăm la fel cu toată compoziţia.
Le coacem la un foc potrivit şi cînd sînt coapte rondelele, le scoatem încă fierbinţi, cu un cuţit.
Ne ungem degetele cu unt (ca să nu ne frigem) şi învîrtim fiecare rondelă în formă de cornet.
Cînd cornetele se răcesc, le dăm cu glazură de ciocolată şi le umplem cu frişcă bătută cu zahăr.
Putem să umplem cornetele şi mai tîrziu.
Pofta buna!