Reteta zilei: Briose cu aroma de scortisoara
PrinteazaBriose cu aroma de scortisoara din: lapte, suc de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, scortisoara.
pentru aluat:
- 1 cana de lapte
- 2 lingurite suc de lamaie
- 12 linguri unt nesarat
- 1 cana de zahar
- 2 oua
- 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
- 3 cani de faina
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite nucsoara rasa
topping:
- 3 linguri de unt
- 3 linguri zahar
- 2 1/4 lingurite de scortisoara
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Intr-o tava de briose stropiti cu ulei. Combinati lapte si suc de lamaie intr-o ceasca si pastrati deoparte.
Intr-un castron de mixer batet untul si zaharul aproximativ 2 minute. Incorporati oualele, unul cate unul. Se adauga vanilie.
Intr-un bol mediu, combinati faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare si nucsoara.
amesteca cu un tel pana cand sunt bine combinate.
Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se adauga un sfert din ingredientele uscate in amestecul de unt, apoi, se amesteca o treime din amestecul de lapte.
Continuati incorporatea pana terminati. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Aluatul va fi foarte gros. Impartiti aluatul in tava de briose, dati la cuptor si coaceti 25-30 de minute.
Lasati sa se raceasca, iar intre timp pregatiti topping-ul.
topeste untul intr-un vas mic si se combina scortisoara si zahar intr-un alt vas mic.
Cand briosele sunt reci, ungeti cu unt, apoi se presara scorțisoara.
Serviti imediat.
Briose cu aroma de scortisoara
Pofta buna!
Vreau si eu din briosele astea