Reteta zilei: Briose cu aroma de scortisoara

Printeaza

Briose cu aroma de scortisoara din: lapte, suc de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, scortisoara.

 

pentru aluat:

  • 1 cana de lapte
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 12 linguri unt nesarat
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 cani de faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite nucsoara rasa

topping:

  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 1/4 lingurite de scortisoara

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Intr-o tava de briose stropiti cu ulei. Combinati lapte si suc de lamaie intr-o ceasca si pastrati deoparte.

Intr-un castron de mixer batet untul si zaharul aproximativ 2 minute. Incorporati oualele, unul cate unul. Se adauga vanilie.

Intr-un bol mediu, combinati faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare si nucsoara.

amesteca cu un tel pana cand sunt bine combinate.

Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se adauga un sfert din ingredientele uscate in amestecul de unt, apoi, se amesteca o treime din amestecul de lapte.

Continuati incorporatea pana terminati. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Aluatul va fi foarte gros. Impartiti aluatul in tava de briose, dati la cuptor si coaceti 25-30 de minute.

Lasati sa se raceasca, iar intre timp pregatiti topping-ul.

topeste untul intr-un vas mic si se combina scortisoara si zahar intr-un alt vas mic.

Cand briosele sunt reci, ungeti cu unt, apoi se presara scorțisoara.

Serviti imediat.

 

Briose cu aroma de scortisoara

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.