Tort de albus
Printeaza
- 250 g zahăr pudră
- 4 albuşuri
- 1 linguriţă unt
- 500 g frişcă
Mod de preparare:
Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă un colac cu diametrul de 16 cm, gros de 3-4 cm, avînd aceeaşi înălţime
In interiorul colacului, tot cu cornetul, punem un strat de albuş, purtînd cornetul concentric, de la margine pînă la mijloc. Obţinem astfel o foaie grosuţă,
lipită de colac. Ca aspect se prezintă ca un tort de albuş, mai gol la mijloc.Cînd este gata aranjat în tavă, presarăm cu puţin zahăr şi dăm la cuptor moale 2-3 ore, ca să se usucb.
Umplem tortul de albuş cu frişcă bătută cu zahăr şi îl garnisim frumos cu frişcă, cu ajutorul cornetului.
De asemenea putem servi tortul de albuş cu căpşuni alese, presărete cu zahăr, parfumate cu cîteva picături de rom, aşezate la mijloc peste frişcă, ca o moviliţă.
Garnisim cu frişcă, presărăm cu zahăr şi servim.
Pofta buna!