Tort de migdale

Printeaza

Tort de migdaleTort de migdale

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 100 g migdale
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură pesmet
  • 1 linguriţă unt

 

Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură apă caldă, cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare).

Ingrediente crema : o cremă cu praline , 25 g migdale.

 

Mod de preparare:

Amestecăm patru gălbenuşuri şi un ou întreg cu zahărul le batem pînă se fac ca o cremă. După aceea punem făină şi amestecăm puţin.

Batem albuşurile spu­mă. Adăugăm în compoziţie puţin albuş, apoi pesmetul, pe urmă restul de albuş, amestecînd mereu. Punem cu lingura o parte din migdale, cîte puţin, amestecînd uşor cu lingura, ca sâ rămînă compoziţia ca o spumă.

Ungem cu unt o formă de tort şi pre­sarăm cu pesmet fin. Punem compoziţia în formă, o aranjăm frumos. O dăm la cuptor potrivit 3/4-1 oră. Dacă cuptorul este prea iute, aşternem peste tort o hîrtie. Tortul creşte aproape dublu.

Scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm să se răcească şi îl tăiem în trei felii ori­zontale blaturi.Dacă tortul este prea uscat, pregătim puţin sirop. Turnăm în sirop cîteva pi­cături de rom.Stropim cu sirop întîi foaia de la fund.

Ungem cu cremă de praline foaia de jos. Punem deasupra foaia a doua, o stropim cu puţin sirop cu lin­guriţa (ca să se moaie). întindem cu cuţi­tul cremă pe toată foaia, în mod egal. Aşezăm şi ultima foaie, picurînd peste ea restul de sirop.

Ungem tortul deasupra şi împrejur cu cremă de praline. Pisăm praline mai mare şi presarăm tortul peste tot.

Opărim cîteva migdale, le curăţăm, le uscăm în cuptor, le tăiem în lung şi gar­nisim cu ele tortul. Putem garnisi tortul şi cu migdale întregi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.