Crema de cafea

Printeaza

Crema de cafea

Ingrediente:Crema de cafea

  • 50 g calea
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 pahar smantana subţire
  • 5 foi gelatină
  • 375 g frişcă

 

Mod de preparare:

Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, Acoperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă a căpătat gus­tul şi aroma cafelei, o treceri prin sită.

Apoi batem într-o cratiţă gălbenuşurile, le amestecăm cu zahăr pisai şi turnăm deasupra smîntînă strecurată .Punem cra­tiţa pe maşină şi fierbem compoziţia ca la îngheţată, amestecînd merau cu lopă­ţica, pînă se prinde pe lopăţ:că un strat gros.

Cînd s-a îngroşat compoziţia, adău­găm gelatina muiată mai înainte în apă rece şi stoarsă bine. După ce se topeşte, strecurăm compoziţia.

Batem bine frişca şi turnăm în ea com­poziţia răcorită, amestecînd bine. Tur­năm totul într-o formă udată mai înainte cu apă rece şi o aşezăm pe gheaţă.

In loc de cafea boabe prăjită, putem întrebuinţa esenţă de cafea (fiartă ca pentru cafea filtru sau turcească).

In acest caz, în smîntînă fiartă punem, după gust, cîteva linguriţe de esenţă tare de cafea .

Crema este însă mai gustoasă pregătită cu cafea boabe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.