Sos de rom sau coniac

Printeaza

Sos de rom sau coniac

Ingrediente:Sos de rom sau coniac

  • 1 lingură unt de frişcă
  • 1 lingură făină
  • 1 lămîie
  • 3/4 pahar (mare) de vin
  • 1 pahar zahăr pudră
  • 2 linguri rom sau coniac
  • 1 pahar apă

 

Mod de preparare:

Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine.

Stre­curăm, adăugăm vin alb de masă, zahăr pudră, rom sau coniac, zeamă de lămîie şi completăm cu apă, astfel încît să avem cu totul 2 pahare de compoziţie.

Fier­bem puţin sosul şi îl turnăm peste bu­dincă sau peste altă prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.