Pastravi cu verdeturi
PrinteazaPastravi cu verdeturi din: pastravi, lamai, ulei de masline, patrunjel, cimbru verde, sare, piper verde, unt, ceapa verde.
- 6 pastravi
- 2 lamai
- ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- cimbru verde
- sare
- piper verde proaspat macinat
- unt
- 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Speli pastravii si ii scurgi, ii lasi intregi si ii ungi cu zeama de lamaie, ii sarezi si piperezi. In fiecare bucata de peste asezi felii de lamaie subtiri, cate 2 fire de patrunjel verde, 1-2 fire de ceapa verde, cate 1 crenguta de cimbru verde, 1 lingurita de unt si ii ungi cu ulei de masline.
Pregatesti mai multe foi de pergament pentru copt si invelesti fiecare pastrav pregatit, in asa fel incat sa nu iasa zeama, ruland hartia de cateva ori in jurul pestelui. Ungi o tava, asezi pestii astfel impachetati unul langa altul, stropesti cu ulei de masline, apoi dai tava la cuptor pentru 30-35 de minute.
Astfel pregatiti, poti frige pastravii pe gratar, dar cu grija, sa nu fie aproape de flacara.
Pastravi cu verdeturi
Pofta buna!