Peste cu masline si verdeata din: crap, faina, ulei, masline fara samburi, ceapa, foi de dafin, sare, piper, bulion, verdeata.
Ingrediente:
1 crap
2 linguri faina
1 ceasca mare ulei
20-30 masline fara samburi
2 cepe mari
2 foi de dafin
sare
piper macinat si boabe
1 ceasca bulion
verdeata tocata
Mod de preparare:
Tai pestele felii potrivite, le freci cu sare si piper macinat si-l lasi asa o ora, iar intre timp pregatesti restul ingredientelor.
Cureti ceapa si o toci, apoi o calesti putin in ulei. Cand devine sticloasa, pui foile de dafin, sare, piper boabe si stingi cu bulionul desfacut in apa rece.
Lasi sa fiarba incet, apoi adaugi maslinele. Pestele il treci prin faina, il prajesti si-l pui in sosul cu masline. Este gata dupa 15-20 de minute.
Daca sosul nu acopera pestele, completezi cu apa calda. Deasupra presari verdeata tocata marunt.
Tocana de peste cu masline negre din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte sărat şi uscat 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 l lapte 4 linguri ulei de măsline 1,5 kg cartofi 50 g unt sare piper măsline negre Pentru maioneza: 2 […]
Salata de peste afumat cu masline din: peste afumat, morcovi, ardei, gogosari, ceapa, masline, sare, piper. Ingrediente: 1-2 peşti afumaţi 2-3 morcovi 1-2 ardei graşi 2-3 gogoşari în oţet 2-3 cepe potrivte 100-150 g măsline negre sare piper ulei zeamă de lămâie sau oţet, după gust Mod de preparare: Peştele, curăţat de şira […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.