Saleuri cu sunca si cascaval
PrinteazaSaleuri cu sunca si cascaval dn: cascaval, sunca de praga, ou, unt, faina, ulei, otet, apa, sare.
- 150 g cascaval sau mozzarella
- 200 g sunca de praga
- 1 ou
pentru aluat:
- 200 g unt
- 11 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de otet
- 1 cescuta de apa rece
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul cu trei linguri de făină. împarte compoziţia în trei. Frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi sare.
Lasă să se odihnească. întinde o foaie pătrată şi adaugă una din cele trei părţi de unt frecat.
Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Intinde aluatul şi acoperă-l cu a doua parte de unt, dă-l din nou la rece 30 de minute, apoi repetă cu ultima parte de unt. Intinde două foi. Presară cubuleţe de şuncă şi caşcaval ras.
Acoperă cu cealaltă foaie şi presează cu sucitorul. Taie fâşii, răsuceşte-le şi aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Unge-le cu ou şi coace-le 20 de minute.
Saleuri cu sunca si cascaval
Pofta buna!