Pizza cu blat crocant si branza
PrinteazaPizza cu blat crocant si branza din: faina, lapte, drojdie, sare, zahar, ulei de masline, rosii, usturoi, cimbru, piper, mozzarella, busuioc.
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 1 cub de drojdie
- sare
- 1 lingurita zahar
- 10 lingura ulei de masline
- 10 rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cimbru tocat
- piper
- 4 bucati mozzarella (a 150 g)
- busuioc
Mod de preparare:
Se aşază făina într-un castron, se face o gropiţă la mijloc în care se pune drojdia dizolvată în 50 ml lapte. Se acoperă şi se lasă la căldură 20 min. Apoi se adaugă restul de lapte, 1 linguriţă de sare, zahăr şi 6 linguri de ulei. Se frământă şi se lasa sa mai crească 30 min.
Se decojesc roşiile, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cubur. Se toacă usturoiul şi se căleşte în 2 linguri de ulei . Se adaugă roşiile şi se călesc 2-3 minute. Se adauga cimbru, sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Se încinge cuptorul la 220 C. Se mai frământă aluatul şi se împarte în 4; se întind foi care se aşază în tăvi unse cu ulei. Se ung şi hiaturile cu ulei, apoi se aşază roşii, felii de brânză şi restul de ulei; se coc 15-20 min. Se ornează cu busuioc.
Pizza cu blat crocant si branza
Pofta buna!