Prajitura cu mac si caise
PrinteazaPrajitura cu mac si caise din: branza de vaci, lapte, ulei de floarea soarelui, galbenus, zahar, faina, praf de copt, caise, albusuri, mac, suc de lamaie, unt.
- 100 g branza de vaci
- 2 linguri lapte
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 galbeus
- 170 g zahar
- 350 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 500 g caise din conserva
- 2 albusuri
- 250 g mac macinat proaspat
- 1 lingura cu suc de lamaie
- 100 g unt rece
Mod de preparare:
Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se amestecă brânza de vaci cu lapte, ulei, gălbenuş şi 50 g zahăr. Se amestecă 200 g făină cu praf de copt; se înglobează jumătate din cantitate în amestecul de brânză.
Apoi se adaugă şi restul şi se frământă. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat ceva mai mare decât fundul formei. Se aşază în formă şi se ridică uşor pe marginile acesteia. Se încinge cuptorul la 180°C. Se lasă să se scurgă caisele.
Se bat albuşurile într-un castron, adăugând 20 g zahăr. Se amestecă 200 g mac cu suc de lămâie şi se înglobează. Se toarnă în formă, cu caisele. Se toarnă într-un castron restul de 150 g făină cu 50 g mac, 100 g zahăr şi unt rece, dat pe râzătoare.
Cu mâinile reci, se frământă un aluat sfărâmicios. Se repartizează peste caise şi se coace prăjitura 40-45 min. Se scoate şi se lasă să se răcească. Se pudrează eventual cu zahăr.
Prajitura cu mac si caise
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta