Supa picanta de varza de bruxelles si paste
PrinteazaSupa picanta de varza de bruxelles si paste din: apa, paste, verze de bruxelles, rosii, ardei gras, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, dafin, ardei iute.
- 1 l apa
- 100 g paste
- 14-15 verze de bruxelles
- 1 conserva de rosii cuburi
- 5 ardei galbeni
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 frunza de dafin proaspata sau uscata
- 1 ardei mic iute
Mod de preparare:
Pui o craticioara plina cu apa pe foc si adaugi 1 lingura cu sare. Desi cantitatea de sare pare mare, nu e deloc asa, ea are rolul de a elimina gustul amar al verzelor de Bruxelles.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugi verzele curatate de frunzele externe. Le oparesti timp de 3 minute, apoi le clatesti sub un jet de apa rece si le pui la scurs intr-o sita. Speli ardeii, cateii de usturoi necuratati si ceapa. Tai ceapa rosie in doua pe lungime, dar nu o cureti de coaja.
Pui toate legumele intr-o tava, le stropesti cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper si le coci in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru 10 minute.
Dupa 10 minute, adaugi si verzele si le mai lasi in cuptor inca 5 minute. Lasi legumele sa se raceasca putin, apoi cureti ardeii, ceapa si cateii de usturoi si le tai in bucatele. Lasi verzele intregi.
Pui 1 lingura cu ulei de masline intr-o oala, adaugi 1 catel de usturoi crud tocat marunt, 1 ardei iute taiat in doua si rosiile din conserva. Le calesti 2-3 minute pe foc mic, apoi adaugi legumele coapte.
Adaugi apa, pastele si frunza de dafin. Mai fierbi 15 minute. Servesti fierbinte.
Supa picanta de varza de bruxelles si paste
Pofta buna!