Inghetata de portocale
PrinteazaInghetata de portocale
- 200 g zahăr bucăţi
- l/2pahar lapte
- 2 portocale
- 1/2 lămîie
- 1 1 apa
Mod de preparare:
Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja portocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor.
Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi amestecăm cu o lingură de metal pînă se topeşte.
Adăugăm laptele fiert, fierbinte, amestecînd bine compoziţia pe colţul maşinii. O dăm apoi la o parte ca să se răcească şi procedăm la fel ca la îngheţata de lămîie.
Cind îngheţata este gata, adăugăm din zeama de portocale strecurată şi învîrtim manivela.
Scoatem capacul şi gustăm compoziţia ca să vedem dacă a- roma de portocale este destul de accentuată.
Apoi o lăsăm la gheaţă.
Pofta buna!