Inghetata de portocale

Printeaza

Inghetata de portocale

Ingrediente:Inghetata de portocale

  • 200 g zahăr bucăţi
  • l/2pahar lapte
  • 2 portocale
  • 1/2 lămîie
  • 1 1 apa

 

Mod de preparare:

Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor.

Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă se to­peşte.

Adăugăm laptele fiert, fierbinte, amestecînd bine compoziţia pe colţul ma­şinii. O dăm apoi la o parte ca să se ră­cească şi procedăm la fel ca la îngheţata de lămîie.

Cind îngheţata este gata, adăugăm din zeama de portocale strecurată şi învîrtim manivela.

Scoatem capacul şi gustăm compoziţia ca să vedem dacă a- roma de portocale este destul de accen­tuată.

Apoi o lăsăm la gheaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.