Falafel cu sos din pasta de susan
PrinteazaFalafel cu sos din pasta de susan din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, coaja de limeta, piper rosu, chimion, coriandru, cardamom, praf de copt, bicarbonat, faina de naut, faina de grau, apa, sare, ulei, iaurt, pasta de susan, ulei de masline.
- 250 g naut uscat
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 legaturi mari coriandru verde
- coaja rasa de la 1 limeta
- 1/4 lingurita piper rosu macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita cardamom macinat
- 1/2 lingurita praf de copt sau bicarbonat
- 2 linguri faina de naut sau faina de grau
- 3 linguri apa
- sare
- ulei de floarea-soarelui, pentru prajit (circa 700 ml)
Ingrediente pentru sos:
- 250 g iaurt
- 3 linguri cu varf pasta de susan
- 2 catei de usturoi tocat marunt
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare
- putin ulei de masline
Mod de preparare:
Pui nautul la inmuiat peste noapte. A doua zi il dai prin blender cu ceapa, usturoiul si verdeata.
Trebuie macinat mic, dar, atentie, sa nu fie chiar pasta. Nu trebuie sa fie o pasta fina, ci pot ramane si bucati macinate mai mare.
Pui amestecul intr-un castron si amesteci cu restul de ingrediente.
Lasi 1/2 ora sau chiar mai mult sa se odihneasca, apoi formezi bile cu mainile ude si le prajesti in ulei incins, la foc mijlociu.
Scoti chiftelutele din ulei si le pui la scurs pe servetele absorbante.
Pregatesti sosul, amesteci toate ingredientele. Dupa gust, mai poti adauga pasta de susan ori zeama de lamaie sau usturoi.
Asezi pe un platou chiftelute si pui sosul intr-o sosiera, separat.
Falafel cu sos din pasta de susan
Pofta buna!