Parfeu de portocale
PrinteazaParfeu de portocale
- 5 gălbenuşuri
- 1 ou
- 200 g zahăr
- 2-3 portocale
- 500 g frişcă
- cîteva picături esenţă de portocale
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale.
Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm compoziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari de coajă de portocală şi amestecăm bine pe baia de apă.
Cînd crema este gata (fără să clocotească), o luăm de la foc, o lăsăm să se răcească şi scoatem cojile de portocală. Amestecăm cu frişcă bătută.
Adăugăm şi cîteva picături de esenţă de portocale. Punem compoziţia în formă de parfeu.
Pofta buna!