Cocktail Americano
PrinteazaO reteta simpla de Cocktail Americano din: bitter campari, vermut rosu si sifon.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – old fashioned
- Categorie – Campari drinks
- Decoraţiune – o coajă de lămâie şi o jumătate de felie de portocală
Se serveste inainte de mese
Ingrediente
- 5/10 Bitter Campari
- 5/10 vermut roşu
- sifon
A apărut în Italia, în anii ’30 şi a fost impus de regimul fascist pentru că toate componentele sale erau produse exclusiv în Italia: într-adevăr, vermuth-ul, italienizat în vermut, era de la Torino.
In timp ce Bitter-ul era produs de firma milanezului Davide Campari.
Denumirea i-a fost dată, probabil, în onoarea lui Primo Camera care a devenit campion mondial la categoria supergrea la Madison Square Garden din New York, în 1933. I
Italienii au sărbătorit întoarcerea lui în patrie prin acest cocktail care a fost botezat Americano, în amintirea celui care a smuls Statelor Unite titlul deţinut din totdeauna de acestea.
Câteva decenii mai târziu, datorită succesului de care se bucura acest cocktail, câteva firme s-au hotărât să-l comercializeze, dar n-a avut o viaţă prea lungă, în codificările IBA a intrat, însă”, abia în 1987 şi a fost confirmat într-o nouă codificare, în 1993.
Preparare. Se pregăteşte punând ingredientele direct în paharul old fashioned, umplut în prealabil cu gheaţă şi, după ce totul se amestecă, se completează cu sifon, înainte de a fi servit, se decorează cu o jumătate de felie de portocală şi cu o coajă de lămâie.
Variante. Interesantă este varianta care. în anii ’60, era denumită Torino-Milano.
Formula este următoarea: după ce se amestecă în mixing glass 1/2 Bitter Campari şi 1/2 Punt e Mes Carpano, cu gheaţă cristalizată, se toarnă compoziţia într-un pahar old fashion cu un jet de apă minerală şi cu o coajă de lămâie.
Cocktail Americano
Savurati
Incoming search terms:
- cocktail americano reteta
- americano cocktail reteta
- cocktail americano