Reteta zilei: Paste umplute cu ciuperci si sos bechamel
PrinteazaPaste umplute cu ciuperci si sos bechamel din: paste, unt, ciuperci, praz, anghinare, vin alb, tarhon, branza, faina, lapte, coaja de lamaie, nucsoara.
Ingrediente:
- 24 paste in forma de scoici
- 3 linguri unt
- 300gr ciuperci, cuburi
- 2 fire de praz, felii
- 1 cutie inimi de anghinare, cuburi
- ½ cana vin alb
- 3 linguri tarhon, tocat
- 1 ½ cana branza, rasa
sos bechamel:
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 2 cani lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie
- Nucsoara proaspat rasa
Mod de preparare:
Fierbeti pastele al dente. Scurgeti si asezati intr-o tava pe hartie de copt sa se usuce.
Incalziti 3 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati ciupercile si prazul.
Gatiti, amestecand frecvent, 10-12 minute. condimenteaza cu sare si se adauga anghinarele si sotati pentru 2 minute.
toarna vinul și se gateste aproximativ 2 minute. Opriti focul, asezonati, dupa gust. adauga aproximativ jumatate din branza rasa si tarhon tocat. Opriti focul si pastrati deoparte.
Pentru a prepara sosul bechamel, se incalzeste laptele intr-o cratita mica.
Intr-o cratita medie, incalziti 2 linguri unt pana cand se topeste, apoi se adauga faina.
Gatiti, amestecand constant, aproximativ 5 minute. Turnati usor laptele fierbinte, amestecand constant.
Continuati sa amestecati, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul si se fierbe pana se ingroasa, aproximativ 10 minute.
Opriti focul, se condimenteaza cu sare si piper negru, se adauga coaja de lamaie si nucsoara.
Se lasa sa se raceasca usor. Preincalziti cuptorul la 170C.
Raspanditi in partea de jos și pe partile laterale a unui vas termorezistent un strat subtire de bechamel.
Umpleti pastele cu amestecul de ciuperci, apoi stropiti cu sos béchamel si se presara branza ramasa.
Acoperiti cu o foaie de copt pe care ati gaurit-o din loc in loc.
Coaceti timp de 30 minute, apoi se scoate folia si se mai da la cuptor 10-15 de minute.
Paste umplute cu ciuperci si sos bechamel
Pofta buna!