Pulpă de vita in sos de vin
PrinteazaPulpă de vită în sos de vin: pulpa de vita, sare, ceapa, morcov, telina frunze, radacina de patrunjel, apa, vin alb sec, faina, smantana, slanina, margarina.
- 2,5 kg pulpă de vită cu os
- 2 linguriţe cu sare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ţelină cu frunze
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 pahare cu apă fierbinte
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 lingură cu făină
- 1 jumătate pahar cu smântână
- 100 g slănină
- margarină
Ingrediente sos:
- 1/2 pahar cu vin alb
- 1/2 pahar cu frişcă
- 1 linguriţă făină
- coaja unei lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de vită o împănezi cu felioare de slănină, o sărezi şi piperezi după gust şi o aşezi într-o tavă. Adaugi rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăţi de ţelină, felii de rădăcină de pătrunjel, apă şi 3 linguri cu unt.
Dai tava la,cuptor, iar când canrea este pe jumătate făcută, coţi carnea şi o treci prin smântână şi făină. Aşezi carnea din nou în tavă şi o stropeşti cu vin şi unt topit. Din când în când umezeşti carnea cu zeama din tavă.
Prepari sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă. Fierbi împreună 5 minute. Omogenizezi făina cu frişca şi adaugi amestecul în sos. Serveşti sosul alături de legume si carne.
Pulpă de vita in sos de vin
Pofta buna!