Pulpă de vita in sos de vin

Printeaza

Pulpă de vită în sos de vin: pulpa de vita, sare, ceapa, morcov, telina frunze, radacina de patrunjel, apa, vin alb sec, faina, smantana, slanina, margarina.

Ingrediente:Pulpa_de_vita_in_sos_de_vin

  • 2,5 kg pulpă de vită cu os
  • 2 linguriţe cu sare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină cu frunze
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 pahare cu apă fierbinte
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 lingură cu făină
  • 1 jumătate pahar cu smântână
  • 100 g slănină
  • margarină

 

Ingrediente sos:

  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1/2 pahar cu frişcă
  • 1 linguriţă făină
  • coaja unei lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de vită o împănezi cu felioare de slănină, o sărezi şi piperezi după gust şi o aşezi într-o tavă. Adaugi rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăţi de ţelină, felii de rădăcină de pătrunjel, apă şi 3 linguri cu unt.

Dai tava la,cuptor, iar când canrea este pe ju­mătate făcută, coţi carnea şi o treci prin smântână şi făină. Aşezi carnea din nou în tavă şi o stropeşti cu vin şi unt topit. Din când în când umezeşti carnea cu zeama din tavă.

Prepari sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă. Fierbi împreună 5 minute. Omogenizezi făina cu frişca şi adaugi amestecul în sos. Serveşti sosul alături de legume si carne.

Pulpă de vita in sos de vin

Pulpa_de_vita_in_sos_de_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.