Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Supa de papadie cu legume si smantana
PrinteazaSupa de papadie cu legume si smantana din: frunze de papadie, smantana, pastarnac, ceapa, morcovi, rosii, orez, patrunjel verde, leustean verde, sare.
- 250 g frunze de papadie
- 50 g smantana
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi rosii
- 2 linguri orez
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean verde
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul il cureti, il speli si il pui la fiert intr-o oala, in apa cu sare. Strecori supa, adaugi orezul spalat si o dai din nou la fiert.
Alegi papadia frunza cu frunza, o speli si o pui sa fiarba separat, cu 1 litru de apa.
Scurgi papadia de apa, o lasi sa se raceasca, apoi o toci marunt. Adaugi papadia la supa de zarzavat si completezi cu zeama in care a fiert papadia.
Mai lasi pe foc 15 minute, potrivesti de sare, presari deasupra verdeata tocata marunt.
Dai oala jos de pe foc si adaugi smantana.
Supa de papadie cu legume si smantana
Dulceata de papadie
Omleta cu papadie
Omleta cu papadie din: boboci de papadie, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 cană boboci de papadie 50 g unt 4 oua sare piper Mod de preparare: Se spală 1 cană boboci de păpădie în mai multe ape, se scurg şi se prăjesc în 50 g unt, până se umflă puţin. Se adaugă 4 […]
Salata de papadie
Salata de papadie din: frunze de papadie, marar, patrunjel, ulei, otet. Ingrediente: 1 pumn de frunze de păpădie mărar pătrunjel 1 lingură cu ulei de măsline oţet de mere Mod de preparare: De la păpădie se folosesc îndeosebi frunzele, care se culeg în lunile martie şi aprilie, cât sunt încă foarte tinere şi fragede. Un […]
Pofta buna!