Ciuperci umplute cu fistic
PrinteazaCiuperci umplute cu fistic din: ciuperci, ceapa, patrunjel, frunze de salvie, unt, fistic, sare, pesmet, piper.
- 15 ciuperci champignon mari
- 1 ceapa de dimensiune medie
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 3-4 frunze de salvie
- 2 linguri unt sau ulei
- 3 linguri fistic curd decojit
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile si desprinzi piciorusele de palariute. Toci marunt piciorusele ciupercilor. Cureti ceapa si o tai marunt. Toci patrunjelul, frunzele de salvie si fisticul crud, decojit. Topesti untul intr-o tigaie si inabusi ceapa, turnand cate putina apa.
Cand ceapa s-a inmuiat, o lasi sa se raceasca si o amesteci intr-un bol impreuna cu fisticul, salvia, patrunjelul si piciorusele ciupercilor. Adaugi apoi treptat pesmetul, pana obtii un amestec omogen. Sarezi amestecul dupa gust si il condimentezi cu putin piper.
Umpli palariile ciupercilor cu acest amestec. Ungi cu unt sau cu putin ulei un vas termorezistent si asezi ciupercile. Le coci la foe mediu, timp de 1/2 ora.
Ciuperci umplute cu fistic
Pofta buna!