Piure de legume cu carne de viţel
PrinteazaPiure de legume cu carne de viţel
- 500 g carne de viţel
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 roşii
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură orez
- 1 linguriţă unt
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate, cureţi toate legumele şi fierbi morcovii cu păstâmacul, cartofii, pătrunjelul tăiate bucăţi, ceapa întreagă şi orezul.
După ce a fiert carnea, o adaugi în cratiţa cu legume fără zeama în care a fiert, pui şi roşiile tăiate bucăţele şi mai laşi să fiarbă încă 5 minute.
Scoţi apoi ceapa pe care o dai deoparte, scurgi legumele şi carnea şi le pasezi. Adaugi apoi câteva linguri din zeama în care au fiert toate, uleiul de măsline, untul, foarte puţină sare, amesteci si piureul este gata.
Poftă bună!