Dovlecei gratinaţi
PrinteazaDovlecei gratinaţi
- 3 dovlecei
- 2 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g şuncă afumată
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent sau o cratiţă.
Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci, tai mărunt şi şunca, le căleşti împreună şi le adaugi peste dovlecei potrivind de sare şi piper.
Baţi ouăle cu smântână şi caşcavalul ras, torni amestecul peste dovfecei şi şuncă şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute. E bun şi cald, şi rece!
Dovlecei gratinaţi
Poftă bună!