Gratin cu verzisoare de Bruxelles
PrinteazaGratin cu verzisoare de Bruxelles din: verzisoare de bruxelles, ceapa verde, oua, smantana, cascaval, unt, pesmet, sare, piper.
- 500 g verzisoare de Bruxelles
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 oua
- 100 ml smantana pentru gatit
- 150 g cascaval
- 50 g unt
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti verzisoarele de eventualele frunze vestede de la exterior. Le oparesti in apa usor sarata, pana cand se inmoaie si sunt usor de patruns cu furculita. Cureti, speli si toci marunt ceapa verde.
Bati ouale impreuna cu sare si piper dupa gust, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval, in prealabil dat pe razatoarea mare.
Ungi cu unt si presari cu pesmet un vas termorezistent. Asezi in vas verzisoarele de Bruxelles, iar printre ele presari ceapa verde si torni uniform amestecul cu oua.
Presari deasupra restul de cascaval razuit si introduci tava in cuptorul preincalzit, la foe mediu, timp de 25-30 de minute, pana cand se formeaza deasu-pra o crusta rumena, frumoasa.
Gratin cu verzisoare de Bruxelles
Pofta buna!