Vitel cu sos de praz si ceapa verde

Printeaza

Vitel cu sos de praz si ceapa verde din: muschi de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, frunze de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, sare, praz, ceapa verde, smantana, faina, lapte, ulei de masline, unt.

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg muschi de vitel
  • 4 morcovi
  • cate 1 radacina de patrunjel si de pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare

pentru sos:

  • 1 fir de praz
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Speli carnea si pui toata bucata la fiert, in apa rece. Dupa ce ai indepartat spuma, adaugi condimentele si continui fierberea pana se inmoaie carnea.

Cureti si speli morcovii, patrunjelul, pastarnacul si ceapa. Le pui in supa cand carnea e pe jumatate fiarta.

Scoti carnea si o tai in felii de aproximativ 1 1/2 cm grosime. Speli prazul si ceapa verde, le cureti si le tai in rondele.

Intr-o tigaie cu ulei incins, inabusi prazul si ceapa, turnand cate putina apa. Cand legumele s-au inmuiat, le iei de pe foc.

Topesti untul in alta tigaie, presari faina, amesteci si torni cate putin lapte. Omogenizezi energie, apoi adaugi smantana, prazul si ceapa inabusite. Lasi sa fiarba la foc mic, 5 minute.

Daca sosul e prea vascos, il mai diluezi cu supa de carne. La sfarsit adaugi sare si piper dupa gust.

 

Vitel cu sos de praz si ceapa verde

Vitel_cu_sos_de_praz_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.