Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
PrinteazaTort de biscuiti cu crema de ciocolata din: biscuiti populari, apa, zhar esenta de rom, esenta de vanilie, margarina, lapte, apa, lamaie, faina, cacao, nuca de cocos.
- 1 kg biscuiti populari
Ingrediente pentru sirop:
- apa
- zahar
- 1 esenta de rom sau de vanilie
Ingrediente pentru crema de lamaie:
- 200 g margarina
- 200 ml lapte sau apa
- 1 lamaie (coaja si zeama)
- 3-4 linguri zahar
- 3-4 linguri faina
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
- 200 g margarina
- 200 ml lapte
- zahar, dupa gust
- 2-3 linguri cacao
- 2 linguri faina
Ingrediente pentru decor:
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Incepi cu prepararea cremelor, pentru ca ele necesita cel mai mult timp. Pentru crema de lamaie pui laptele la incalzit, la foc mic, adaugi margarina si astepti sa se topeasca. Poti amesteca cu telul, pentru a evita formarea cocoloaselor.
Cand margarina s-a topit, adaugi coaja, putina zeama de lamaie si zaharul si amesteci incontinuu cu telul. Pentru ingrosarea cremei adaugi faina, amestecand energic in continuare, pana se omogenizeaza. Apoi iei de pe foc.
Cealalta crema o prepari la fel, numai ca inlocuiesti lamaia cu praful de cacao. Lasi cremele la racit si, intre timp, prepari blatul.
Pregatesti blatul, faci un sirop din apa, zahar si esenta, ingredientele amestecandu-se bine, pana la dizolvarea completa a lor. Dupa ce insiropezi biscuitii, asezi pe un platou 16 biscuiti, dupa care pui crema, la alegere. Continui tot asa, cu un strat de biscuiti si unul de crema, in functie de cat doreste fiecare.
La sfarsit presari deasupra nuca de cocos si lasi tortul in frigider circa 2 ore, dupa care il poţi servi.
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
Pofta buna!