Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Printeaza

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingrediente:Inghetata de iaurt cu pepene galben si sos de vin alb

  • 400 g iaurt mai gros
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lamai
  • 150 g smantana
  • 1 pepene galben
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • 125 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureti pepenele galben de samburi, tai de el sfere cu cleştele special de inghetata si le dai la rece.

Inmoi apoi gelatina in 2 linguri de apa rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingura de zahar si vanilia. Adaugi gelatina dizolvata si coaja rasa a celeilalte lamai si mai lasi sosul pe foc cateva minute, amestecand mereu.

La o portie pui asa: 1 globulet de inghetata, alaturi de o sfera din pepenele galben si torni peste toate sosul de vin alb racit.

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Inghetata de iaurt cu pepene galben si sos de vin alb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.