Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
PrinteazaIngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
- 400 g iaurt mai gros
- 200 g zahar pudra
- 2 lamai
- 150 g smantana
- 1 pepene galben
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura zahar
- 1/2 plic gelatina
- 125 ml vin alb
Mod de preparare:
Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureti pepenele galben de samburi, tai de el sfere cu cleştele special de inghetata si le dai la rece.
Inmoi apoi gelatina in 2 linguri de apa rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingura de zahar si vanilia. Adaugi gelatina dizolvata si coaja rasa a celeilalte lamai si mai lasi sosul pe foc cateva minute, amestecand mereu.
La o portie pui asa: 1 globulet de inghetata, alaturi de o sfera din pepenele galben si torni peste toate sosul de vin alb racit.
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
Poftă bună!