Prajitura fina cu ciocolata alba
PrinteazaPrajitura fina cu ciocolata alba din: zahar, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie, sare, ciocolata alba, frisca, gelatina, dulceata de caise.
pentru blat:
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 5 linguri de ulei
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de vanilie
- sare
pentru crema:
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca
- 10 g gelatina
- 125 g dulceata de caise
pentru ornat:
- 100 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu puţină esenţă de vanilie. Toarnă uleiul treptat, ca la maioneză. Bate albu-şurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugă un praf de sare. Adaugă treptat gălbenuşurile frecate şi încorporează făina amestecând de jos în sus.
Pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc mediu, 40-45 de minute, între timp, rupe ciocolata în bucăţele şi amestec-o la bain-marie cu 100 ml de frişcă, până se topeşte. Las-o să se răcorească, apoi încorporează gelatina hidratată în cinci linguri de apă rece şi dizolvată la bain-marie.
Bate restul de frişcă şi adaugă treptat crema de ciocolată. Taie blatul în două. Unge o parte cu puţină cremă şi dulceaţă şi acoperă cu celaltă parte, pe care întinzi restul de cremă. Rade deasupra ciocolată albă şi lasă la rece o oră.
Prajitura fina cu ciocolata alba
Pofta buna!