Clătite cu brânzeturi
PrinteazaClătite cu brânzeturi din: cascaval, gorgonzola, faina, lapte, bere, oua, unt, ulei, sare.
- 200 g cascaval
- 75 g gorgonzola
pentru aluat:
- 400-500 g faina
- 300 ml lapte
- 300 ml bere
- 2 oua
- 3 lingurite de unt
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Bate bine ouăle cu sare. Adaugă laptele şi berea. Presară făina cernută, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe. La final, adaugă untul topit şi puţin răcit. Incinge tigaia şi unge-o cu ulei. Pune un polonic din compoziţie şi mişcă tigaia în toate direcţiile, până când fundul ei este acoperit complet.
Când clătita s-a rumenit pe o parte, întoarce-o pe cealaltă. Las-o să se rumenească puţin, apoi pune pe jumătate din ea puţin caşcaval ras şi gorgonzola. Acoper-o cu cealaltă parte şi mai las-o cât să se topească brânzeturile.
Clătite cu brânzeturi
Pofta buna!