Clătite cu brânzeturi

Printeaza

Clătite cu brânzeturi din: cascaval, gorgonzola, faina, lapte, bere, oua, unt, ulei, sare.

Ingrediente:Clatite_cu branzeturi

  • 200 g cascaval
  • 75 g gorgonzola

pentru aluat:

  • 400-500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 300 ml bere
  • 2 oua
  • 3 lingurite de unt
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Bate bine ouăle cu sare. Adaugă laptele şi berea. Presară făina cernută, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe. La final, adaugă untul topit şi puţin răcit. Incinge tigaia şi unge-o cu ulei. Pune un polonic din compoziţie şi mişcă tigaia în toate direcţiile, până când fundul ei este acoperit complet.

Când clătita s-a rumenit pe o parte, întoarce-o pe cealaltă. Las-o să se rumenească puţin, apoi pune pe jumătate din ea puţin caşcaval ras şi gorgonzola. Acoper-o cu cealaltă parte şi mai las-o cât să se topească brânzeturile.

Clătite cu brânzeturi

Clatite_cu branzeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.