Tarta crocanta cu rosii
PrinteazaTarta crocanta cu rosii din: aluat de foi, rosii, ulei de masline, mozzarella, sare, piper, otet aromat, oregano, busuioc.
- 300 g aluat de foi
- 700 g rosii
- 3 linguri ulei de masline
- 300 g mozzarella
- sare
- piper
- 1 lingura otet aromat
- 1/2 lingurita oregano
- 2 linguri busuioc tocat
Mod de preparare:
Se asaza foile de aluat una langa alta si se lasa sa se decongeleze. Apoi se suprapun si se intind pentru a tapeta o forma de tarta (26 cm), unsa in prealabil cu ulei de masline. Cuprotul se incinge la 225C. Se taie felii rosiile si branza si se asaza pe aluat ca tiglele pe acoperis. Se sareaza si se pipereaza rosiile; se stropesc cu otet aromat.
Se toarna deasupra uleid e masline si se presara oregano si busuioc. Tarta se coace la cuptor timp de 15-20 de minute. Se serveste imediat, ornata cu verdeata.
Tarta crocanta cu rosii
Pofta buna!