Supă de conopidă cu roşii
Printeaza
- 1 conopidă
- 6 roşii
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 legătră pătrunjel
- 2 ardei graşi
- 2 cartofi
- 50 ml ulei
- sare
- 3 l apă
Mod de preparare:
Speli conopida şi o laşi pentru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe celelalte le toci. Torni uleiul. In oala în care vei fierbe supa căleşti toate legumele în afară de conopidă şi cartofi şi le laşi să se înmoaie bine.
Torni apoi apa, adaugi cartofii, conopida desfăcută în bucheţele şi laşi ciorba să fiarbă. După ce sau înmuiat toate legumele, adaugi şi roşiile date pe râzătoare, potriveşti de sare şi mai dai totul într-un clocot. Când este gata presari pătrunjel vede tocat. E bună dulce sau acrită cu zeamă de lămâie.
Poftă bună!