Ciorbă de dovlecel cu lapte acru si marar
PrinteazaCiorbă de dovlecel cu lapte acru si marar din: dovlecel, ceapa, rosie, ulei, lapte acru, sare, marar.
Poate te intereseaza si:
- Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei
- Ciorba de pui cu praz si dovlecel
- Ciorba de dovlecel cu bors si leustean
Ingrediente:
- 1 dovlecel potrivit
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 50 ml ulei
- 2 l lapte acru
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când clocoteşte adaugi dovlecelul.
Fierbi ciorba până acesta se înmoaie, adaugi mărarul tocat, roşia decojită, tăiată foarte mărunt, potriveşti gustul de sare şi mai dai în câteva clocote.
Torni laptele acru, pui şi sare dacă mai trebuie şi mai laşi ciorba pe foc până la primul clocot, amestecând bine. în loc de lapte acru, poţi drege ciorba cu 1 iaurt sau 1/2 kg smântână.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- dovlecei cu lapte
- ciorba de dovlecei cu lapte acru
- ciorba de dovlecei cu lapte
- dovlecei cu lapte acru
- dovlecel cu lapte
- ciorba de dovlecei cu lapte batut
- ciorba de dovlecel cu lapte
- ciorba de dovleac cu lapte acru
- ciorba de dovlecei
- ciorba de dovlecei cu lapte prins
O sa incerc sa vad ce fe de ciorba iese, dar fac intr-o oala mica 🙂
Daaa, e o nebunie ciorba de dovlecel