Prajitura dulce acrisoara
PrinteazaPrajitura dulce acrisoara din: tije de rubarba, capsune, miere, oua, zahar, faina, unt, praf de copt.
- 2 tije de rubarba
- 250 g capsune
pentru aluat:
- 150 g miere
- 3 oua
- 50 g zahar
- 250 g faina
- 130 g unt
- un plic praf de copt
Mod de preparare:
Untul se taie şi se topeşte la foc mic. Ouăle se freacă cu zahărul şi mierea, se adaugă făina, praful de copt şi untul topit. In aluat se pun tijele de rubarbă curăţate şi tăiate şi apoi căpşunele trecute prin făină.
Se toarnă amestecul în tava de copt, se coace 45 de minute şi apoi 15 minute acoperită cu o folie de aluminiu. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie.
Prajitura dulce acrisoara
Pofta buna!