Tort de capsuni cu blat de biscuiti

Printeaza

Tort de capsuni cu blat de biscuiti din: biscuiti populari, unt, ghimbir, lapte, alune de padure, frisca, zahar pudra, gelatina, lamaie, branza dulce, capsuni, gem de capsuni, alune de padure, gelatina.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 300 g biscuiti populari
  • 150 g unt
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 2-3 linguri lapte
  • 150 g alune de padure

pentru umplutura si decor:

  • 600 ml frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri (20 g) gelatina
  • 1 lamaie
  • 400 g branza dulce
  • 1 kg capsuni
  • 200 g gem de capsuni
  • 150 g alune de padure
  • 1 plic gelatina pentru tort

 

Mod de preparare:

Ambalezi biscuitii intr-o punga si ii zdrobesti cu sucitorul. Macini alunele pe care, in prealabil, le-ai prajit putin. Amesteci pesmetul de biscuiti cu laptele rece, alune, ghimbirul si untul moale.

Pui pasta in forma detasabila pentru tort, tapetata cu hartie de copt. Coci blatul 10-15 minute, la foe mediu.

Speli capsunile si le cureti.  Inmoi gelatina in 100 ml apa rece, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain- marie.

Mixezi frisca impreuna cu branza, 6 capsuni zdrobite, coaja rasa de lamaie si gelatina calduta.

Ungi cu gem blatul racit si pui un strat de felii de capsuni. Deasupra intinzi crema de branza. Pastrezi tortul in frigider 3 ore.

Indepartezi inelul formei si decorezi cu alunele si capsunile ramase, pe care le-ai stropit cu putina zeama de lamaie.

Acoperi cu gelatina preparata conform instructiunilor.

 

Tort de capsuni cu blat de biscuiti

Tort_de_capsuni_cu_blat_de_biscuiti

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.