Prăjitură cu anason
PrinteazaPrăjitură cu anason: oua, lamaie, caise, mac, anason, cuisoare, zahar, iaurt, faina, ulei, zahar vanilat, scortisoara.
- 6 gălbenuşuri
- 1 lămâie (coaja şi zeama)
- caise din compot
- 2 linguriţe mac
- 1 linguriţă anason
- 1 linguriţă cuişoare măcinate
- 8 linguri zahăr
- 350 ml iaurt
- 10 linguri făină
- 6 linguri ulei
- 3 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente bezea:
- 6 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pui într-un castron gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, anasonul, cuişoarele, coaja şi zeama de lămâie şi amesteci bine, până când zahărul s-a topit.
Adaugi apoi uleiul, iaurtul, făina şi amesteci din nou. La sfârşit, când tot aluatul a fost complet omogenizat, adaugi macul şi amesteci.
Pui aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 10 minute.
Scoţi apoi tava, pui peste aluat caisele tăiate în sferturi şi introduci din nou în cuptor pentru încă 5-7 minute.
Intre timp, baţi bine albuşurile cu un praf de sare, până se întăresc. Adaugi zahărul şi continui să mixezi, până când zahărul s-a topit complet.
Aşezi bezeaua peste prăjitură şi dai din nou la cuptor până când bezeaua a prins o culoare aurie.
Scoţi prăjitura din cuptor, presari peste ea scorţişoară şi o laşi să se răcească complet, înainte de a o tăia.
Pofta buna!