Prăjitură cu anason

Printeaza

Prăjitură cu anason: oua, lamaie, caise, mac, anason, cuisoare, zahar, iaurt, faina, ulei, zahar vanilat, scortisoara.

 

Ingrediente blat:Prăjitură cu anason

  • 6 gălbenuşuri
  • 1 lămâie (coaja şi zeama)
  • caise din compot
  • 2 linguriţe mac
  • 1 linguriţă anason
  • 1 linguriţă cuişoare măcinate
  • 8 linguri zahăr
  • 350 ml iaurt
  • 10 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente bezea:

  • 6 albuşuri
  • 6 linguri zahăr
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Pui într-un castron gălbenuşurile, zahărul tos şi cel va­nilat, anasonul, cuişoarele, coaja şi zeama de lămâie şi amesteci bine, până când zahărul s-a topit.

Adaugi apoi uleiul, iaurtul, făina şi ames­teci din nou. La sfârşit, când tot aluatul a fost complet omogeni­zat, adaugi macul şi amesteci.

Pui aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 10 minute.

Scoţi apoi tava, pui peste aluat caisele tăiate în sferturi şi introduci din nou în cuptor pentru încă 5-7 minute.

Intre timp, baţi bine albuşurile cu un praf de sare, până se întăresc. Adaugi zahărul şi continui să mixezi, până când zahărul s-a topit complet.

Aşezi bezeaua peste prăjitură şi dai din nou la cuptor până când bezeaua a prins o culoare aurie.

Scoţi prăjitura din cuptor, presari peste ea scorţişoară şi o laşi să se răcească complet, înainte de a o tăia.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.