Salata de anghinare, rucola si parmezan

Printeaza

Salata de anghinare, rucola si parmezan din: anghinare, lamaie, ulei de masline, sare, piper, rucola, parmezan.

Ingrediente: Salata_de_anghinare_rucola_si_parmezan

  • 1-2 anghinare
  • lamaie
  • ulei de masline,
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 mana rucola
  • parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Indepartati frunzele exterioare ale capatanilor de anghinare, pana cand ajungeti la cele moi si galbene. Cu un cutit ascutit, taiati varful si baza fiecarei capatani, astfel incat sa va ramana partea frageda.

Taiati transversal fiecare capatana la jumatate si apoi scoateti din centru, cu o lingurita, miezul pufos al florii de anghinare. Frecati fiecare capatana cu putina lamaie, ca sa opriti procesul de decolorare.

Dupa aceea, taiati-le foarte marunt, apoi stoarceti peste ele din abundenta suc de lamaie, turnati putin ulei de masline, asezonati cu sare si piper, dupa gust si presarati 1 mana de frunze de rucola. Amestecati totul intr-un castron si radeti deasupra parmezan. Serviti imediat.

Salata de anghinare, rucola si parmezan

Salata_de_anghinare_rucola_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.