Salata de paste cu rosii cherry
PrinteazaSalata de paste cu rosii cherry din: paste, usturoi, rosii cherry, masline negre, arpagic, busuioc, castravete, otet, ulei de masline, sare, piper. fara poza
- 310 g paste
- 3 catei de usturoi
- 255 g rosii cherry de culoare galbena
- 255 g rosii cherry de culoare rosie
- 1 mana de masline negre, fara samburi
- 2 maini de arpagic proaspat
- 1 mana de busuioc proaspat
- 1/2 castravete
- 4 linguri de otet din vin alb
- 7 linguri de ulei de masline
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti pe foc o oala mare de apa cu sare si aduceti la fierbere. Introduceti pastele si cateii de usturoi, fierbeti al dente, scurgeti si apoi lasati un pic sub jetul de apa rece. Opriti cateii de usturoi deoparte, pentru dressing. Puneti pastele intr-un castron.
Tocati toate rosiile, maslinele, frunzele de arpagic, busuiocul si castravetele in bucati mici si apoi puneti totul in castronul cu paste. Decojiti cateii de usturoi si zdrobiti-i intr-un mojar. Adaugati peste acestia otetul, uleiul, sarea si piperul. Turnaţi dressingul preparat in mojar peste salata din castron, adaugand sare si piper, dupa gust.
Pofta buna!