Painici graham din migdale
PrinteazaPainici graham din migdale
- 200g migdale
- 150g seminte de in
- tarate de psyllium
- 5 linguri fulgi de drojdie
- 2 linguri sare
Mod de preparare:
Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere.
Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: le facem usor digerabile si absorbabile pentru corpul nostru .Macini semintele de in pana ce faina le faci.
Cele doua ratiuni se pastreaza si se adauga o stiai ca semintele de in sunt cel mai fibros aliment de pe fata pamantului
Ei bine da, 2 linguri de seminte dein contin 18 g fibre (din totalul de 30 grame, doza zilnica de fibre recomandata). Una dintre cele mai bune surse de omega-uri este, de asemenea, mititica samanta de in.
Amesteci faina de in, taratele de psyllium, drojdia si sarea cu crema de migdale, framanti si iata.
Modelezi painicile in orice forma iti doresti.Le deshidratezi pret de 6-7 ore pe-o parte (pana vezi ca-s perfect uscate pe fata superioara) apoi le intorci si continui deshidratarea si pe partea cealalta pentru cateva ore .
Tocmai ce-ai obtinut 15-18 painici .Le putem taia in jumatati putem face sandwichuri cu aioli, guacamole, salsa, pate roze, pate cu alge, branzica, legume marinate, sos marinara, legume semi-murate, hummus de dovlecei, hummus alb, pesto de patrunjel, pesto de masline, sos de usturoi le putem transforma in blat pentru pizza sau in bruschete.
Pofta buna!