Painici graham din seminte de floarea soarelui
Printeaza
- 200g seminte de floarea soarelui,hidratate
- 150g seminte de in
- tarate de psyllium
- 5 linguri fulgi de drojdie
- 2-3 linguri sare
Mod de preparare:
Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender.
Le blenduim pana ce obtinem o pasta omogena, pe care-o rasturnam intr-un castron. Macinam semintele de in si adaugam faina obtinuta, psyllium, drojdia si sarea pentru pasta de seminte amestecam adaugam apa pana cand obtinem consistenta dorita.
Modelam painicile in orice forma ne dorim. Ajuta sa-ti umezesti mainile din cand in cand.Uscam painicile 6-7 ore pe o parte, le rasucim si continuam uscarea pret de alte 5-6 ore (pana obtinem uscarea dorita).
Le putem taia in jumatati putem injgheba sandwichuri cu aioli, guacamole, salsa, pate roze, pate cu alge, branzica, legume marinate, sos marinara, legume semi-murate, hummus de dovlecei, hummus alb, pesto de patrunjel, pesto de masline, sos de usturoi le putem transforma in blat pentru pizza sau in bruschete.
Pofta buna!