Placinta cu carne si branza
PrinteazaPlacinta cu carne si branza din: aluat, carne tocata de porc si vita, spanac, branza dulce, smantana, oua, ulei, marar, patrunjel, ceapa, praz, piper, sare.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- cate 400 g carne tocata de porc si vita
- 300 g spanac
- 300 g branza dulce
- 4 linguri smantana
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- cate 1 legatura marar si patrunjel
- 2-3 cepe
- 2-3 fire subtiri de praz
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli şi îl opăreşti, după care îl toci mărunt. Cureţi ceapa şi prazul, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei încins şi puţină apă, amestecând până se înmoaie. Amesteci spanacul cu brânza, smântână, legumele călite, cele două feluri de carne tocată, verdeaţa mărunţită, 3 ouă bătute, un albuş, sare şi piper după gust.
Tapetezi cu aluat o tavă de 25×35 cm şi întinzi uniform umplutura. Tai aluatul care a rămas în afara tăvii şi faci un grilaj din fâşii. Ungi cu gălbenuş grilajul de aluat şi coci plăcinta 10 minute la foc iute, apoi alte 20 la foc mediu.
Serveşte plăcinta alături de broccoli stropit cu un sos preparat din smântână, sos de soia, zeamă de lămâie şi piper.
Placinta cu carne si branza
Pofta buna!